Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Καλό διάβασμα...



Μέσα στις βόλτες που κάνεις, περνάς κι από το τραπέζι που κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορα events..από τα πολύ τετριμμένα, π.χ. τραπεζώματα σε σόγια, φίλους και γνωστούς, γράψιμο και κόντρα γράψιμο στις σελίδες βιβλίων που το φυσικό τους περιβάλλον είναι το σχολειό σου..αλλά εσύ δεν προλαβαίνεις να τ'ανοίξεις εκεί..αλλά ούτε και στο σπίτι το κάνεις..άσε.τελείως ακατάλληλη για προεξάρχουσα κεφαλή του Συλλόγου Διδασκόντων..ένα δράμα η ζωή σου, όπου κι αν κοιτάξεις..
...αλλά το μυαλό σου σκοντάφτει στο μεγαλύτερο blockbuster του πρότερου έντιμου αλλά και παράνομου βίου σου, το οποίο χτυπάει τις κόπιες του στο νου σου..Μελέτη, επί της τραπέζης αυτής, του Πρωτακίου που σου έλαχε και του κλήρωσε, εξάμηνο άπιαστο Τζόκερ, να σ'έχει δασκάλα στο σπίτι, γιατί πού ακούστηκε να το αφήσεις μόνο του στο δρόμο με τις διαβαστερές λεύκες...Aνατριχιάζεις και μόνο στην αναπόληση των εσπερινών αλλά κι απόδειπνων που είχες ψάλλει άνωθεν της κεφαλής του ζαλισμένου 6χρονου...(ναι..πριν κλείσει τα 6, μπήκε στην Πρώτη..)
...καταφέρνεις να ξεκολλήσεις από τις οδυνηρές αναμνήσεις, αλλά πριν πας παρακάτω να δεις τι στο καλό ψήνουν στο φούρνο....γυρνάς το κεφάλι γιατί βλέπεις κάτι τόμους φρέσκα βιβλία κι αναρωτιέσαι... Μα τι στο καλό...μου έφεραν τα βiβλία που είχα παραγγείλει..πότε πρόλαβαν..ναι, καλά...άκου τώρα τίτλους..Θερμοδυναμική, Μηχανική των υλικών, Ρευστομηχανική,..κι άλλοι βαρύγδουποι τίτλοι..
Μμμμ..μάλιστα..σκέψου τώρα...το κράτος μοιράζει βιβλία με το κιλό σε τόσα τμήματα πόσων σχολών ανά την επικράτεια..και σε κάθε αρχιεξαμηνιά τρέχει το φοιτηταριό στα βιβλιοπωλεία και κουβαλάει τόμους ολόκληρους..πονήματα σίγουρα σεβαστών μελετητών..αλλά όπως πολύ σοφά απάντησε το Καμάρι στην λογική μου ερώτηση "Μα πότε θα τα διαβάσετε όλα αυτά βρε παιδί μου"...
Ποιος ρε συ θα διαβάσει..κανείς..πας καλά;...
Α, ωραία..δόξα τω θεώ σκέφτομαι που τουλάχιστον εμπλουτίστηκε το στοκ μου από, σεβαστού βάρους, βιβλία για να στοιβάζω πάνω από τ'ασιδέρωτά μου...Να... υπάρχουν κάποιοι στο υπουργείο που με σκέφτονται..και μ'αγαπάνε..και μου το δείχνουν έμπρακτα..όχι σα μερικούς - μερικούς..που με δουλεύουν ψιλό γαζί...σε μηχανή Singer....





Δεν υπάρχουν σχόλια: