Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Δύο ξάγρυπνα μακαρόνια στο 12...

  


  Κσ-υπνήσατε, ως ευτυχείς πολίτες ευνομούμενης χωροταξίας σκέψεων κι αισθήσεων κι εσείς, ή αγρια-πνήσατε, σαν άλλοι ερευνητές, περί πίστεως και πατρίδας, όπως κι αναρίθμητοι συνάνθρωποι,  έως την ώρα της εξύψωσης της ρόδινης αυγούλας, υπέρ της γραμμής του ορίζοντα ημέρες και νύχτες με τους εχθρούς τους;
    Όπως και να'χει, λόγος ανησυχίας δεν χρειάζεται να σέρνεται γύρω, γιατί, για όλα τα υποτιμητικά και υπερθεματικά σεισμογενή παθήματα, υπάρχουν λαμπρές θεραπείες και λύσεις, καταβαίνουσες υψηλών ορέων και σεβαστών βουνοκορφών.
    Συνταγές, και θείες κι ανθρώπινες γραφές, που θα μπορούσαν να πέσουν μαχόμενες υπέρ βωμών και κλινών, καταλαμβάνουν, μ'άπειρο κάλλος, σελίδες, υποσέλιδα, τεύχη ιατρικών επιθεωρήσεων, εσώτερους κι εξώτερους κύκλους βιβλίων, εταιρειών και ακαδημιών, που ριζώνουν σε παλαιότατα κι επικαιροποιημένα υπόγεια κι υπέργεια καταφύγια της πάγκοινης αγωνίας: Μα πότε επιτέλους θα βλεφαρίσω κι εγώ τον ύπνο του δίκαιου εκείνου, που αποτιμήθηκε από τη ζωή, ως άξιος να υπνώσει;
    Κατά περίεργο λόγο, τα θέματα που αφορούν τους χτύπους μιας ερωτευμένης καρδιάς έχουν πάντα προτεραιότητα, σχετιζόμενα με θέματα, που αφορούν κοινούς ιατρικούς κώδικες και δεοντολογίες. Εδώ σου λέει κάποιος υποφέρει πραγματικά και υφίσταται πόνους σωματικούς, ικανούς να τον δένουν χειροπόδαρα, αλλά την ίδια ώρα βαράει προσοχές στο μήνυμα του θησαυρού του ή ακόμα χειρότερα, παραμερίζει τα πάντα, για να καθηλωθεί να γράφει 4-5 ώρες, προκειμένου να επαναφέρει μιαν άλλη άκριτη ψυχή σε ρυθμό μιας κάποιας λογικής, τη στιγμή, που φαίνεται, πως μόνο ένας μυθολογικός ήρωας θ'αποτολμούσε τέτοια αποκοτιά, για οποιοδήποτε θνητό σκεύασμα.
     Συνταγές λοιπόν πολλές, αλλά μία έχει λάβει σάρκα κι οστά, χωρίς καμιά ιδιαίτερη απαίτηση, πλην της πλήρους αφοσίωσης, σε όσα ιδιαίτερα θαυματοποιήματα κουβαλά η ψυχή του δράστη ή των μελών μεγαλύτερης σπείρας. 
    Προετοιμασία: Βάλτε στο νου σας κι αναθρέψτε με προσοχή μια κεντρική έγνοια, κεντραρισμένη σε πρόσωπο, που διάγει στην ψυχή σας κυκλοτερές κινήσεις, δίχως να σας αφήνει ελπίδα ελάχιστης, ικανής μετάφρασης. Βρείτε συμπαίκτη, πρόθυμο να σας συνδράμει στους ζοφώδεις δρόμους των αναζητήσεών σας. Ο χρόνος της παράστασης, ας τοποθετηθεί μετά το μεσονύκτιον..καλό θα ήταν την επόμενη, να μην έχετε καθόλου πρόγραμμα αλλότριων εργασιών..στην αντίθετη περίπτωση, το κλίμα θα επιβαρυνθεί κατά πολύ, αλλά περί ορέξεως ουδεμία αντίρρηση ή διαταγή.
    Εκτέλεση: Καθίστε σε καρέκλα ξύλινη, δίπλα στην εν ενεργεία τηλεόραση, για να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο, που έτυχε πάνω στην ώρα της κατεπείγουσας χρήσης του, να αποφορτιστεί..δυστυχώς καμία άλλη κατάλληλη πρίζα ούτε και συσκευή δεν είναι ελεύθερη κι ωραία, κι έτσι καταλήγετε να πληκτρολογείτε επί 5 ώρες, 60λεπτες ας σημειωθεί, στο μικροσκοπικό πληκτρολόγιο του τηλεφώνου, που θεία τύχη σας έχρισε κληρονόμο του (κι εσείς, επί της ουσίας, ουδένα αίσθημα ευγνωμοσύνης έχετε εκφράσει). Γράφετε, μετά μέγιστης προσοχής κι άμετρης μανίας κι ακατάβλητης όρεξης, τα μύρια όσα σας απασχολούν και για τα οποία περιμένετε και λαμβάνετε ποικίλες απαντήσεις, αλλά σχεδόν καμία τους δεν φαίνεται να σας ικανοποιεί. 
    Ως εκ τούτου, τα μάτια σας εκπέμπουν σοβαρές ειδοποιήσεις επερχόμενης καταιγίδας, η πλάτη σας γυροφέρνει τα προκρούστεια πάθη και τα χέρια σας έχουν ομοιωθεί ξύλου τρεμάμενου, επί των γραμμάτων και των τεχνών της μηνυματικής επιστήμης.
      Παρ'όλα αυτά συνεχίζετε με πίστη κι αφοσίωση, έως τη στιγμή, που το φως, που εισέρχεται στο δωμάτιο σας, μηνά πως ξημέρωσε μιαν άλλη μέρα. Αναγκαστικά διακόπτετε τη φλέγουσα διαδικασία κι ασχολείστε με άλλες, παρακείμενες εργασίες, που δεν παίρνουν αναβολή, ασυγκίνητες μπροστά στο ολονύκτιό σας τραβολόγημα, με τόσα ακατέργαστα καμώματα. 
      Λαμβάνετε μιαν απόφαση σχετικά με το γεύμα, που έχετε αναλάβει να ετοιμάσετε: Να βράσετε μακαρόνια και τίποτ'άλλο. Ξεκινάτε το βράσιμο, αλλά απομακρύνεστε του σημείου, διότι ακούτε το κινητό σας να χτυπά στον τόνο μηνυμάτων κι ειδοποιήσεων και δίνετε προτεραιότητα στον έλεγχό του. Κάποια στιγμή η όσφρησή σας ενημερώνει πως κάτι καίγεται αλλά εσείς δεν έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη των αχβαχαρικών μηνυμάτων κι έτσι δίνετε πίστωση χρόνου στον εαυτό σας..επιτέλους σηκώνεστε κι ερευνάτε το πεδίο δράσης κι επιθεωρείτε νερόλαδα τσιτσιρίζοντα στο κουζινικό μάτι κι αφρίζοντα μακαρόνια στα τελευταία τους. Μαζεύετε τα αμάζευτα και σε μιαν έμπνευση της στιγμής, ρίχνετε πάνω στο σπαγγέτι σας τριμμένη ντομάτα και συνεχίζετε τη μηνυματική σας κι όχι μόνο δράση, έως την ώρα, που γίνεται πλέον κατανοητό, πως είστε 40 και 1/4 ώρες άγρυπνοι στο μεγαλύτερο πάρτι όλων των εποχών: Μηνυματίστε γιατί χανόμαστε..    

    


Δεν υπάρχουν σχόλια: